חמש קושיות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/05/2006 | 11:30 | מאת: מעיין

1האם בטונה במים יש חומר משמר (למרות שלא מצוין)? 2האם כדאי להימנע משמרים? 3כיצד (או איפה אני יכול למצוא כיצד) אני יכול להכין לחם ללא שמרים מדגן מלא שאינו חיטה? 4מהו השמן שהכי פחות נורא לחמם אותו? 5האם כדאי לצרוך עגבניות תפו"א וחצילים (הבנתי שיש בהם חומר רעיל...)?

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2006 | 11:12 | מאת: מעין זעירא

שלום מעין, 1. טונה במים היא הטונה המומלצת ביותר ואינה מכילה חומרים משמרים, את יכולה להוסיף לה שמן זית. 2.לא ניתן לומר שכדאי להמנע משמרים באופן גורף , בסה"כ לשמרים תפקיד חשוב בגופנו , אך לרוב התזונה המערבית משופעת בשמרים , יש להמנע משמרים רק בצבים מסויימים שאותם יש לאבחן ולא באופן כללי. 3.את יכולה להכין לחם שיפון ללא שמרים - יש באתר של "שטיבל" ערכי חיפשו ותמצאי, את יכולה כמובן גם לקנות לחם שיפון ללא שמרים של "ד"ר מארק" או "אדמה".. 4.השמן המומלץ ביותר הוא שמן זית. 5.עגבניות, תפו"א,חצילים, עגבניות שיכים למשפחת הסולניים ומכילים חומר הנקרא סולנין - מי שנמנע ממזונות אלה הוא רק מי שרגיש אליהם- אי סבילות למזונות אלה , אבל שוב לא נמנעים מהם באופן גורף רק למי שיש בעיה איתם.

מנהל פורום נטורופתיה