תזונה דלת תאית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/01/2006 | 22:58 | מאת: גילית

שלום רב, אני חולת קוליטיס כיבית ופרוקטיטיס, לפחות זה מה שמצאו לי לפני 6 שנים. עד עכשיו הייתי במספר התקפים מאסיביים עם טיפול של רפסאל, וגם כמה קטנים יותר. בעיקרון לא על תרופות קבועות, אבל בדיאטה מאוד לא מעניינת של אורז, לחם, בשר, גבינה/יוגורט, חומוס למריחה, ללא ירקות אפילו מבושלים. בעבר הייתי יכולה לאכול מרקי ירקות וגם לעיתים רחוקות - תפוח מקולף, תפוז, עגבניה, חסה (אחד בשבועיים - חודש) בלי חשש להתקף. אבל מאז ההריון (שנה) שאז היה התקף חמור במיוחד שבקושי עצרנו אותו, הדיאטה של מאוד דלה ומאוסה. לאחרונה אכלתי מרק ירקות בבית חמתי והוא היה טחון (אני עד עכשיו הכרתי רק מרק עם ירקות חתוכים) והוא לא עשה לי יותר מדי צרות. האם הגיוני שירקות טחונים בבלנדר מכילים פחות תאית? האם יש תוספי מזון (חוץ ממולטיויטמין של סולגאר) שכדאי לי לקחת לדעתכם?.. סליחה על השאלו הרבות. אני מאוד אשמח לכמה תשובות, אפילו חלקיות. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2006 | 16:49 | מאת: מעין זעירא

שלום גילית, האם פנית בעבר לייעוץ אצל תזונאי/נטורופתית?במידה ולא גשי בהקדם האפשרי, למה את משחקת עם הבריאות שלך? בייחוד לאחר שציינת מצב אקוטי והתקפים חריפים. יש לעשות סדר! ולא לשחק עם נושא הסיבים , המרקים וכ'ו.. את צריכה מישהו שייתן לך ייעוץ והנחיה ברורה בהתאם למצבך הרפואי. במצב האקוטי אסור בכלל לאכול סיבים, אח"כ יש להכניס סיבים בהדרגה ורק סיבים מסויימים- לא אוכל להמליץ לך במסגרת הפורום ולתת לך את כל ההמלצות, כיוון שהבעיה מורכבת ויש להתייחס אליה ברצינות ולא לשחק .. מגיע לך טיפול רציני ומקצועי! הכולל תזונה מתאימה-תזונה היפואלרגנית ודיאטת אלמינציה ואתגר- יש לזהות את כל המזונות החשודים ולהמנע מהם , אח"כ ניתן להוסיף אותם בהדרגה. ולשאלתך,ידוע כי ירקות מבושלים קלים יותר לעיכול מירקות חיים בגלל התאית. לגבי תוספי מזון ,ישנם הרבה תוספי מזון מומלצים במצב של קוליטיס כמו: אומגה 3- שמן דגים, פרוביוטיקה ויש צמחי מרפא נהדרים ומומלצים- יש להתאים לך פורמולה המתאימה למצב של התקף ופורמולה נוספת לטיפול, אך בשביל כך עלייך לפנות לייעוץ אצל נטורופת/הרבליסט על מנת להתאים לך את הצמחים באופן אישי. גשי לטיפול , אל תחכי ואל תסבלי.. http://naturemed.co.il/in_si/health_43.html רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה