זרעי פשתן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, כיצד מומלץ לאכול את זרעי הפשתן כדי להפיק מהם את המירב?! אני יודעת כי לא מומלץ לקנותם טחונים ולכן אני קונה אותם שלמים ואוכלת אותם בצורה זאת. האם זה טוב?! או שמומלץ לטחון אותם בבית (אין לי מכונת קפה. אילו עוד דרכים יש?) תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רונית, אין טעם לאכל אותם שלמים כי הם יוצאים כמו שנכנסו. גם אין טעם לקנותם טחונים כי עד שאת אוכלת אותם הם מאבדים את רב ערכם. מה שמומלץ זה לקנותם שלמים ולטחון אותם בבית לפני האכילה עם מטחנת קפה או תבלינים או בעלי ומכתש. את יכולה לטחון כמות לכמה ימים ולהקפיא אותה מיד עם הטחינה בכלי אטום ממנו תוציאי כל יום. כמה שאת צריכה (זה לא קופא). אם אין לך מטחנה גשי לחנות לדברי חשמל/הום סנטר וכו' וקני לך. זה מאה וקצת ש"ח ושווה את ההשקעה. כל טוב.