מחסור בברזל ואנמיה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
לפני כשלושה חודשים הפסקתי לאכול מוצרי חלב וכן מוצרי בשר , עוף. אני אוכלת ביצים ומעט דגים . רטוב המזון שלי מורכב מדגנים מלאים וקטניות וירקות ופירות. לאחרונה אני חשה בסחרחורות וחולשה. בבדיקות דם התגלה כי רמת הברזל שלי ירדה מאד. 36 , המוגלובין נמוך. וכן לחץ דם נמוך. איך אפשר למלא את מאגרי הברזל וההמוגלובין בעזרת תזונה. המון תודה.....החלשה.
אני יכולה להעיד מניסיון אישי - אצלי תזונה נכונה פתרה בעיות של חוסרים. צריך להרבות במזונות מעולם הצומח, ולהימנע מכאלה שגורמים לאי ספיגת ברזל. אם הכיוון הזה מתאים לך, נטורופאת טוב יוכל להנחות אותך.
שלום אילה, ראשית אני לא חושבת שהחסרים נובעים מ - 3 חודשים בלבד. על מנת להגיע לחסרים כאלה זה בדר"כ עניין של חודשים ארוכים. כנראה שגם לפני כן היית באנמיה או שהמאגרים שלך כבר התרוקנו כשעברת לץזונה החדשה. בכל מקרה ברזל אין הרבה במוצרי חלב... לעומת זאת קטניות, ביצים (אורגניות!), ירקות ירוקים (במיוחד עלים ירוקים - פטרוזילה, חסה, סלרי, חלמית, שמיר וכו'), פרות יבשים ואגוזים (בסדר יורד גרעיני חמנייה, חמאת שומשום או טחינה מלאה, גרעיני דלעת, שקדים, אילסרים, פקאנים), דגנים מלאים (דוחן, כוסמת, קינואה וכו') - כל אלה מלאים בברזל. מה שגורם לאי ספיגה זה קפה, תה, קולה וקקאו.יש גם גורמים שמפחיתים את הספיגה ונמצאים בקטניות במיוחד, אבל זה בכמויות קטנות ובישול שלהם מפחית מהגורמים האלה. בכל מקרה, במקביל לשינוי התזונתי, אני מציעה שתקחי תוספי מזון של ברזל אכותי וגם B12 למילוי המאגרים, שתהיה לך התחלה טובה ולא תהיי חלשלושית. חגים מקסימים ובריאות שלמה.