יש רע בגלוטן למי שלא אלרגי למרכיב ?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש משהו טוב בגלוטן ? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
גלוטן זה חלבון קשה לעיכול. אין בו רע בפני עצמו. מה שחשוב עם דגנים זה פשוט לגוון בהם ולאכל אותם מלאים (חיטה מלאה, שעורה מלאה, שיבולת שועל, כוסמת, שיפון מלא, אורז מלא וכו') משום שכל אחד מכיל חלבון קצת שונה והרכב מינרלים וויטמינים ייחודי. גופנו צריך מכל דבר קצת ולא המון מאותו דבר, ולכן תזונה המבוססת על חיטה (חלם, פיתות, פשטידות, עוגות, ופלים, פסטות, קוסקוס, פתיתיפ - הכל חיטה, חיטה, חיטה) היא תזונה עודפת בגלוטן קשה לעיכול וענייה בחומצות אמינו ומינרלים אחרים שאין בחיטה (גם לא בחיטה מלאה).
שנה טובה,הכל טוב,עוד פעם תודה רבה