לרויטל- שאלות לי בבקשה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/09/2005 | 13:38 | מאת: מיה

היי,. ראשית, יש לך שיער מלא ברק, אפשר לשאול איך את מקנה ברק ובוהק לשיער? תכשירים חיצוניים? (ראיתי אותך גם פעם בכנס). האם שמן רוז היפ עשוי לסייע לצלקת בת 5 שנים? האם לקיחת תמצית זרעי ענבים מסייעת למניעת נזקי קרינת שמש? ושאלה אחרונה- האם חמאת שומשום יש לדלל במים לפני אכילה? קראתי פעם שאם אוכלים אותה גולמית זה מנצל לנו המון מים ומייבש את מיצי הקיבה.. תודה, מיה נ.ב. לפעמים אני אוכלת אוכל קר, כי אין לי מיקרוגל ואין כח לחמם בטוסטר. קינואה מהמקרר וגם דגים. זה מזיק?

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2005 | 09:28 | מאת: רויטל ברמן

שלום מיה, קודם כל יש לך שם יפה. תודה על המחמאה. את יודעת מה עושים מגדלי כלבים ע"מ ששיער כלביהם יהיה מלא ברק ? נותנים להם אוכל אכותי. זו חצי מהתשובה. החצי השני הוא שאני לא עושה הרבה עם השיער שלי. חופפת רק כל 3 ימים בערך (טוב, בקיץ יותר כמובן), לא עושה פן בכלל ולא שמה כימיקלים בשיער. מעבר לזה בטח לגנטיקה יש תפקיד. לגבי הצלקת - אחרי 5 שנים שמן רוז היפ לא יעזור. הצלקת התקבעה. אני לא מכירה פתרון פשוט (שאינו ניתוח או פרוצדורה יותר אגרסיבית). נוגדי חימצון בכלל וזרעי ענבים בכללם עוזרים לניטרול נזקים חימצוניים - גם כאלה של שמש. הם אינם מונעים את הנזקים לגמרי והשפעתם מוגבלת יש נזק חימצוני רב. בקיצור כן, אבל זה לא בא במקום הגנה מפני קרינת השמש. חמאת שומשום אפשר לאכל כפי שהיא, מרוחה בשיכבה דקה על פרוסת לחם למשל. אין צורך לדלל אותה, ובכלל מה שקראת הוא שטות מוחלטת או שפשוט לא הבנת או זכרת טוב את מה שהיה כתוב... אוכל קר הוא בסדר גמור, למרות שאם את נוטה לסבול מקור ושלשולים רצוי אוכל חם (מחומם בסיר). כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה