מזונות שונים והתפרצות אקנה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/06/2022 | 07:40 | מאת: מזונות שונים ואקנה

שלום, לאחר הפסקת לקיחת גלולות אני סובלת מהתפרצות של אקנה. אציין שאני מאוד מקפידה על אכילה נכונה (ללא מוצרי חלב, ללא מטוגן ובלי סוכרים). בכל זאת רציתי לדעת האם לאכילת ביצים כל יום יש גם קשר לאקנה? בנוסף לא אוכלת קמח לבן רק קמחים מלאים, האם גם אורז לבן נחשב כלבן? או שלא מזיק לאקנה? תודה!

שלום לך, הפסקת נטילת גלולות בהחלט יכולה להביא להופעה של אקנה, כיוון שנוצר חוסר איזון הורמונלי ( שלעיתים היה גם קודם ונטילת הגלולות מטשטשת חוסר איזון זה) ולכן באמת נדרש שינוי תזונתי שיכול לסייע למתן את הופעת האקנה כפי שציינת יש מזונות מהם מומלץ להימנע באקנה ויש תוכנית טיפול תזונתית הכוללת בין היתר הימנעות מחלב ומוצריו, מזון שמן ושומני, אוגל מטוגן ומתובל, סוכרים פשוטים כמו מתוקים, עוגות, עוגיות , לחם לבן, קמח לבן ואורז לבן בהחלט גם.. אני מאוד ממליצה בתקופה הזו להיעזר בגוקמים נוספים כמו דיקור סיני שמאוד יכול לעזור ופןרמולת צמחים מאזנת הורמונלית ולגייס הרבה סבלנות לתהליך.. בהצלחה והרבה בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה