פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/05/2022 | 01:44 | מאת: הדר

האם לקיחת פרוביוטיקה גורמת לחיידקים הטובים במערכת העיכול שהושמדו בעקבות לדוגמא לקיחת אנטיביוטיקות מרובות, להתרבות/להתקיים מחדש במערכת או שלוקחים את הפרוביוטיקה והחיידקים הטובים יוצרים מהמערכת בסוף? תודה

שלום הדר, לא כל כך הבנתי את שאלתך. בכל מקרה, אנטיבוטיקה פוגעת במיקרואורגניזמים השליליים ואינה סלקטיבית ולכן גם פוגעת במיקרואורגניזמים השליליים, לכן על מנת ליצור איזון של הפלורה מומלץ בזמן נטילת אניטיביוטיקה וגם לאחר השימוש באנטיביוטיקה לטול פרוביוטיקה על מנת להחזיר את האיזון ביניהם. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה