נטילת מתמשכת של תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/05/2022 | 14:34 | מאת: שואל

שלום. אני בן 40 ובשנים האחרונות יש לי מחסור יחסי בחומצה פולית ובויטמין D. הרופא המליצה את נטילת תוספים במשך חודשיים: חומצה פולית - 5 מ"ג כדור אחד ביום ויטמין D - כמות של 2,000 יחב"ל חלפו חודשים וביקשתי לחזור על הבדיקה כדי לוודא שהמאגרים התמלאו. הרופאה אמרה שהמחשב לא נותן לה להוציא/לאשר בדיקות אלו לפני אמצע אוגוסט. היא אמרה שאפשר להמשיך עם התוספים עד אוגוסט -כלומר עוד שלושה חודשים נוספים!!! האם אין חשש לעומס /עודף ויטמינים בנטילה ארוכה כל כך? האם זה גורם למאמץ של הכבד ובעקבות כך לעלייה בתיפקודי כבד? אציין שאין לי אנמיה, לא מחסור בברזל ולא מחסור ב-B12 או סידן ואני אדם בריא. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה רבה.

שלום לך, לא ציינת מה היו בערכים בבדיקות הדם וגם לכך יש חשיבות. עד אוגוסט זאת לא נטילה ארוכה וממושכת, לעיתים לוקח זמן להשלים חסרים. חומצה פולית מסיסה במין ולכן מתפנה מהגוף ואין חשש להצטברות. ויטמין D מסיס בשומן ולכן יכול להצטבר בשומן. בכל מקרה, ניתן ומומלץ לקבלו מהשמש (: בייחוד בתקופה הזו. בהצלחה והרבה בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה