עלייה ברמת ויטמין D לאחר חודשיים עם תוספת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/05/2022 | 21:37 | מאת: יאיר

שלום רב. אני בן 40 בריא ללא מחלות. בשנים האחרונות, בבדיקות הדם למרות תקינות הבדיקות כולל סידן, יש לי מחסור יחסי בויטמין D. ערך של 24.5 כאשר הערך המומלץ התקין לפי המעבדה הוא בין 30- 100. אני לוקח כבר חודשיים רצוף בכל יום טיפות ויטמין D במינון של 2,000 יחב"ל (5 טיפות של 400 יחב"ל). לפי הפרמטרים שציינתי, לאיזה רמה בערך הגעתי לדעתך לאור צריכת תוספת זו משך חודשיים? הרופאה לא מאשרת לי לבצע בדיקת דם חוזרת כעת אלא רק בעוד כ-10 חודשים. אשמח לתגובתך.

אין אפשרות לדעת את הרמה. הייתי ממשיך במינון הזה קבוע גם בלי בעיה של חוסר. בכל אופן תעשה הפסקה של שבוע ותחזור על הבדיקה כשיתאפשר

מנהלי פורום נטורופתיה