סוגי לחמים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/08/2005 | 08:59 | מאת: תמי

לרויטל ומעיין היקרות. בשל בעיות של נפיחות בבטן וגזים מרובים הופנתי אל נטורופטית אשר הציעה לי להחליף את התזונה ובנוסף המליצה לא לגעת בקמח לבן או קמח מלא אלא רק בלחם שיפון מלא או בלחם פמפרניקל. אודה לכן מאוד אם תוכלו לספק לי מידע על השאלות הבאות: 1) מהו לחם שיפון ומה הם יתרונותיו? 2) מהו לחם פמפרניקל? ממה הוא עשוי וומה היתרון היחסי שלו על לחם רגיל? 3) האם לחם שיפון מלא עשוי לגרום לעצירות ועם כן מהן הדרכים להתגבר? תודה מראש על תשובתכן

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2005 | 20:52 | מאת: רויטל ברמן

שלום תמי, לשאלותייך: 1. לחם שיפון הוא לחם אשר עשוי מקמח שיפון ולא מקמח חיטה, שעורה או דגן אחר. יתרונו הוא שהדגן השיפון מכיל פחות גלוטן מחיטה ושעורה, וגלוטן פחות קשה לעיכול. הגלוטן הוא חלבון קשה-עיכול אשר יש הרגישים אליו (לסובלים ממחלת הצליאק יש רגישות לגלוטן ברמה גבוהה). מעבר לכך השיפון מכיל ערכים תזונתיים שונים מחיטה וכמובן שקמח שיפון מלא הוא עשיר בויטמינים ומינרלים (גם החיטה המלאה עשירה אך היא נפוצה בתזונתנו והשיפון לא). 2. לחם פומפרניקל עשוי משיפון התהליך מסויים של אפייה. אני לא יודעת הרבה מעבר לזה. יתרונותיו הם כשל לחם שיפון מלא (המכיל רק קמח שיפון מלא). 3. לא אם את שותה מספיק מים - להפך. הוא עשיר בסיבים תזונתיים אשר עוזרים ליציאות סדירות. בריאות שלמה.

מנהל פורום נטורופתיה