מנשירת שיער קשה ללא פתרון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/03/2022 | 16:53 | מאת: ג וליה

שלום רב ! בת 38 בשנים האחרונות אני סובלת מנשירת שיער אך בשנתיים האחרונות נשירת השיער החמירה עד כדי הדללות שיער שביר דק יבש מאוד ושומני בשורש (תמיד היה לי שיער שומני) בתקופות החמות השיער מתייבש מאוד ונושר בכמויות סובלת מגלי חום בעיקר בתקופות החמות ובזמן הוסת החודשית מה שגורם לזיעה בקרקפת והחרפת הנשירה בנוסף תחושת כאב שריפה ואי נוחות בקרקרפת סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס אך היא מאוזנת ללא חסרים בברזל וויטמין B12 סבלתי מדימום בין וסתי אך זה הסתדר בעזרת טיפול ניסיתי הכל מהכל וכלום לא עזר לאחרונה פניתי לרפואה הטבעית ואני מטופלת אצל נטורופת כבר שלושה חודשים אני נוטלת קפליות צמחים הוא החליף לי 3 פעמים את הפורמולה נוטלת 6 קפליות פעמיים ביום מקפידה על תזונה נכונה אך לצערי אין שום שיפור בנשירה ובמצב השיער! אני כבר ממש מיואשת שלא נמצא לי פתרון ולא יודעת עוד מה לעשות ! האם דיקור סיני יועיל ? מה עוד אפשר לעשות וממה זה יכול להגרם ?

שלום גוליה, ייתכנו גורמים רבים לנשירת שיער.. חלק ממה שציינת יכול להיות קשור - תת פעילות בבלוטת התריס - ציינת שאת מאוזנת, אך זה בהחל טיכו ל להיות א חד התסמינים של תתפעילות, לא ציינת אם את מקבלת טיפול תרופתי ובמידה וכן, אז איזה. ייתכנו מחסורים תזונתיים כמו של חלבון, או תת תזונה שלאו דווקא ניתן לראות בבדיקות דם. לכן יש לברר ממה מורכב התפריט היומי שלך. ייתכן על רקע של חוסר איזון הורמונלי שקשור לוסת ( לאיינת איזה צמחים את מקבלת לאיזון). נשירה גם נגרמת ממחסור שעות שינה, שינה לקויה, לחץ יומיומי.. לא חסרות סיבות(: מציעה לחזור למטפל המטפל בך, שכן את כבר הולכת לטיפול וזה נהדר. לבדוק את כל האפשרויות. בהצלחה והרבה בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה