פתיתי שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/03/2022 | 15:18 | מאת: סופי

שלום רב, האם פתיתי שיבולת שועל עבים יש חומצה פיטית והיא יכולה לפגוע בספיגה של סידן וברזל? כלומר אם אני מכינה דייסה של פתיתי שיבולת שועל עבים אותה אני מבשלת במים ומוסיפה לה אגוזים ושומשום וגרעיני דלעת וחמניות לא תהיה ספיגה שלהם?ומה בנוגע לחלב שיבולת שועל האם יש לה חומצה פיטית? תודה סופי

שלום סופי, השריה, הנבטה, חימום ובישול מנטרלים את החומצה הפיטית שיש בפתיתי שיבולת השועל כמו כן בזרעים ובאגוזים. גם בחלב שיבולת שועל מנוטרלת החומצה הפיטית מעצם התהליך שהוא עובר, ההשריה של שיבולת השועל ולר מכן חימום או בישול מנטרלים את החומצה הפיטית. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה