טבעונות ללא מוצרי סוייה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/02/2022 | 18:52 | מאת: מיה

שלום אני רוצה להישאר טבעונית אבל לא רוצה כבר לאכול טופו. האם קטניות, קינוא, שיבולת שועל, כל סוגי האגוזים והזרעים בנוסף לירקות ופירות וממרח שקדים וטחינה מספקים חלבון וסידן? משקלי 60 וערכים תקינים כרגע..

שלום מיה, אפשר להישאר טבעונית גם בלי שטופו יהיה חלק מהתפריט היומי. חשוב שתדעי כיצד את מקבלת חלבון מלא מהצומח במרום החלבון מהחי ויש חשיבות גם למרכיבים בתפריט היומי וגם לשילובים. למשל דגן כמו אורז/קינואה/כוסמת/ שיבולת שועל יחד עם קטניה כמו עדשים כל הצבעים /שעועית לסוגיה/חומוס/פול וכ'ו.. כמו למשל, מאג'דרה או פיתה חומוס מספקים חלבון מלא וכמובן גם שילוב של אגוזים וזרעים בתפריט.. ויש עוד דוגמאות. כך שבתפריט יומי מאוזן אפשר להסתדר גם ללא טופו. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה