ממרח תמרים ואגוזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/08/2005 | 18:09 | מאת: שחר

אני כבר חודשיים בתפריט נטורופטי, נטול סוכרים וקמח ושמרים (בגלל קנדידה וגינלית חוזרת).ירדתי גם במשקל בערך איזה 7 ק"ג. אני די מיואשת מהתפריט הלא מגוון ומנסה להאבק על גיוונים טעימים. מצאתי ממרח תמרים ואגוזים ללא סוכר וללא חומרים משמרים וחומרי טעם וריח. נראה לי שמבחינת הקדידה זה מותר. השאלה שלי היא קלורית: כמה קלוריות יש בכפית כזאת בערך? ואם אני אוכל כל יום כפית אחת של הממרח עם קרקר חיטה מלאה זה מוגזם? (מבחינת הערך השומני של זה). אני גם לא רוצה להגיע למצב של לא לאכול בכלל דברים מתוקים כי אז בסופו של דבר תגיע לי מעין "התנפלות" ואני מעדיפה למנוע זאת מראש, אבל באיזה צורה סבירה כדאי להכניס זאת לתפריט שלי?

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2005 | 20:38 | מאת: תמר

שחר לא נראה לי בכלל מוגזם קרקר אחד כזה ואם לאחר מכן תגיבי בכל זאת בהרעה אז אני הייתי חושבת אחרת על כל נושא הדייאטה וחושבת פעמיים לגביי העתיד. אך עוד מוקדם לומר את זה מבלי שניסת. יש שתי חברות הנמצאות בדייאטה גם כן חודשיים פלוס מינוס והן מתארות מצב כמו שאת , אני מצדיעה למי שמסוגלת לקיים משטר דייאטי כזה. בהצלחה תמר.

10/08/2005 | 14:49 | מאת: רויטל ברמן

שלום שחר, ממרח תמרים לא מומלץ לדיאטת קנדידה. תמרים זה הפרי היבש עתיר הסוכרים ביותר. ישנן אופציות רבות מאוד לגיוון המזון. ראשית לגבי מתוקים, אפשר בשלב זה לאכל פרי אחד עד שניים ביום מהפרות הבאים: תפוח, אגס, משמש, שזיף, אפרסק. חשוב לאכל את הפרי בשלמותו ולא את 2 הפרות בו זמנית. אפשר ורצוי לאכל את הפרי למשל עם יוגורט. ישנן גרנולות מתאימות אשר מורכבות משיבולת שועל שלמה ללא דגנים אחרים (ללא חיטה ותירס) וללא סוכר (אפשר להמתיקם עם ממתיק מלאכותי - רצוי עם סטיויה). פרוסת לחם שיפון מלא ללא שמרים עם שכבת שקדיה וטיפת דבש יכולה להיות חטיף טעים. גזר שלם טרי לאכל לאט (במקום פרי) זה טעים מאוד - נסה בבקשה. מלבד זה ישנם פחמימות רבות המותרות בצורת דגנים מלאים - גריסי פנינה או כוסמת שחורה או קינואה מבושלים למשל. זה מאזן את רמת הסוכר בדם ומוריד את הצורך במתוק. אפשר לגוון גם בשאר מרכיבי המזון - למשל ירקות מוקפצים עם ג'ינג'ר ורוטב סויה (רצוי נטול שמרים), תבשיל של סלומון במחבת עם בצלים, עוגות מקמח שיפון מלא וסטיויה ועוד. ככל שהמזון יהיה יותר מגוון קח יהיה כיף וקל יותר בדיאטה שהיא בעצם התזונה החדשה שלך. עוד רעיונות לאוכל: http://naturemed.co.il/hc.html בתאבון ואל יאוש, אנחנו כאן לשאלות נוספות.

10/08/2005 | 18:09 | מאת: שלי - ממוטטת מהדייאטה

זה חיים זה עם הדייאטה המצוקמקת הזו שימציאו כבר תרופה. אני ממוטטת מהדייטה ולא יכולה יותר. אני מרגישה שיש לי תפריט של ילד בראשית החיים.

מנהל פורום נטורופתיה