תופעות לוואי לתוסף תזונה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/01/2022 | 13:45 | מאת: מוטי

שלום, בבדיקת דם שעשיתי לויטמין b12 יצאה לי תוצאה של 212 pg/ml. אז התחלתי לקחת תוסף במינון 1000 מק"ג ליום. לאחר כשלושה שבועות התחילה אצלי תופעת לוואי: מין חולשה בחניכיים והרגשתי שהשיניים פחות יציבות. הפסקתי עם התוסף והתופעה חלפה. לדעתי יש קשר! כיצד ניתן להסבירו ואיך להמנע? מה עשיתי לא נכון?

שלום מוטי, אם אתה בטוח שיש קשר, אני מציעה לנסות תוסף B12 של חברה אחרת ואולי אופן לקיחה אחר. לא ציינת איזה תוסף נטלת ובאיזה אופן (תת לשוני או בנוזל) בכל אופן, אפשר לנסות להחליף. וכדי לדעת בוודאות אפשר לסיים את השלבים שעשית בכך שתחזור לקחת את התוסף שלקחת ואם התופעה חוזרת, אז הוא אכן הגורם לכך, אך ייתכנו גם סיבות אחרות אותן יש לשלול בהקשר של חניכיים/שיניים. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה