קטניות לא מונבטות - חלבון?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/11/2021 | 11:11 | מאת: מיה

היי אני בדרך כלל מנביטה אבל לא תמיד מסתדר. שאלתי כטבעונית האם קטניות מבושלות מכל סוג שאינן מונבטות מספקות חלבון איכותי בצירוף דגנים באותו היום? תודה

שלום מיה, ההנבטה מקלה על עיכול, מפרקת את אבות המזון לאבני הבניין למשל, חלבונים לחומצות אמינו ולכן טובה יותר וכמו כן מגדילה את כמות וזמינות הויטמינים כל אחד פי כמה.. ולכן יש לה יתרונות רבים, אך גם קטניות, שאינן מונבטות יספקו חלבון מלא בשילוב עם דגן. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה