סידן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הי רויטל הבנתי שהגוף קולט סידן טוב יותר בנוכחות שומן, ולכן עדיף לא לאכול מוצרי חלב של אפס אחוז שומן. אז מה מינימום השומן שצריך? האם מוצרים של חצי אחוז עד שלושה אחוז הם בסדר? אם אני מערבת בין גבינה של אפס אחוז לגבינה עם שלושה אחוז האם גם זה מתאזן?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שירן, סידן נקלט הטוב ביותר בנוכחות ויטמין D ומגנזיום. אם יש לך היפוכלורידריה (חומציות נמוכה בקיבה) עלייך ליטול תוסף HCL להבטחת קליטת המינרל הזה (וגם אחרים). חשוב לבחור תוסף טוב - סידן ציטראט, סידן-לקטאט או סידן-גלוקונאט. אין קשר בין שומן לספיגת הסידן. שבת שלום.