TSH גבוה בבדיקת דם אחרונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/08/2021 | 19:08 | מאת: שוש

שלום, בבדיקה האחרונה הופיע TSH 6.6 בבדיקה קודמת היה 4.7. T3,vT4 תקינים. סובלת מעייפות ברמה גבוהה. רופאת המשפחה המליצה ליטול אלקטרטסין. אני בחרתי שלא לקבל את המלצתה, אלא לאחר שאנסה דרך אחרת. הנטורופת המליץ אשוונגדה 2 קפסולות ליום וq20 כדור ליום. נטלתי למשך 3 חודשים ואין כלל שינוי ברמת העייפות. האם יש דרך אחרת?

שלום שוש, עייפות מאוד מאפיינת את התקופה בה אנו נמצאים. כדאי להבין יותר מה יכולים להיות גורמי העייפות שלך וייתנו גורמים רבים נוספים שאינם קשורים לבלטת התריס. ראשית, אני מבינה שבחרת לא להתחיל טיפול תרופתי, ולכן חשוב גם לקבל תזונה מתאימה ותפריט יומי לתמיכה בתת פעילות של הבלוטה. צמחי מרפא מתאימים, דיקור סיני ורפלקסולוגיה הם גם כלים היכולים לסייע באיזון הבלוטה וגם פעילות גופנית, פעילות מדיטטבית כלשהי. כל אל היעזרו גם לעייפות וכמובן יש לשקול סיבות נוספות לעייפות, חוסר שעות שינה, הרגלי שינה, שינה לא איכותית, עייפות על רקע הורומנלי שקשור גם לגיל ( לא ציינת גיל). לחץ, מתח, עומס.. מחסור תזונתיים ( אנמיה ' מחסור בברזל, לברר מחסור B12 ) רק בריאות ובהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה