ויטמין K2
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, באיזה מזונות אפשר לקבל K2? ובאיזה כמות ליצרוך כדי לקבל את הכמות הנידרשת ליום? תודה למענה שני
שלום שני, ויטמין K1 מגיע מהצומח בעיקר מירקות עליים ירוקים ( כוסברה, פטרוזיליה, תרד, חסה, אורוגולה, בזיליקום) וגם מברוקולי, דגנים מלאים, אצות ים ועוד.. ויטמין K2 מקורו מהחי - בשר, כבד, הודו, חלמון ביצה.. בנוסף ויטמין K מיוצר על ידי חיידקי המעיים והם גם הופכים ויטמין K1 לויטמין K2. כך שאם תהיה פרהביוטיקה - סיבים תזונתיים מהמקורות שציינתי קודם, יהיה לחיידקים מספיק מצע לשגשג עליו לתהליך היצירה של ןיטמין K. בהצלחה ורק בריאות!