ויטמין K2

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/08/2021 | 21:12 | מאת: שני

שלום רב, באיזה מזונות אפשר לקבל K2? ובאיזה כמות ליצרוך כדי לקבל את הכמות הנידרשת ליום? תודה למענה שני

שלום שני, ויטמין K1 מגיע מהצומח בעיקר מירקות עליים ירוקים ( כוסברה, פטרוזיליה, תרד, חסה, אורוגולה, בזיליקום) וגם מברוקולי, דגנים מלאים, אצות ים ועוד.. ויטמין K2 מקורו מהחי - בשר, כבד, הודו, חלמון ביצה.. בנוסף ויטמין K מיוצר על ידי חיידקי המעיים והם גם הופכים ויטמין K1 לויטמין K2. כך שאם תהיה פרהביוטיקה - סיבים תזונתיים מהמקורות שציינתי קודם, יהיה לחיידקים מספיק מצע לשגשג עליו לתהליך היצירה של ןיטמין K. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה