חפיפה בין מורינגה לפרפ

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/07/2021 | 16:55 | מאת: דניאל

שלום רב, אני לוקח על בסיס יומי ויטמין C, D(פעם בשלושה ימים) אומגה 3 ומורינגה (כולם בטבליות). לאחרונה התחלתי ליטול פרפ (אמטריביר) והרוקח בקופת חולים אמר שלדעתו אין בעיה לקחת את כל התוספים ביחד עם הפרפ, חוץ מהמורינגה שעליה הוא לא יודע. אמר לוודא את זה מול נטורופת. האם לדעתך המורינגה יכולה להוריד את השפעת הפרפ או שאין שום בעיה לקחת אותה?

שלום דניאל, אין מספיק מידע בנושא, כיוון שאין מסםיק מחקרים בנושא ( ורוב המחקרים של המורינגה הם על בעלי חיים ומעט על בני אדם) , לכן קשה לומר. הקונטרהאינדיקציה הודאית של מורינגה היא עם נושא של קרישיןת ואי ספיקת כליות - אז בוודאות יש להימנע מהצמח. מה שכן לאמטריביר יש הרבה קונטרהאינדיקציות.. אז אני ממליצה להימנע מהשילוב. לא ברור לי מה מטרת השימוש בצמח ספציפי זה, אבל מאמינה שניתן למצוא חלופות. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה