גזים ופטריה נרתיקית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/07/2005 | 13:49 | מאת: עדי ש.

אני בת 39 ומזה כחודשיים בדיאטת אלימינציה שניתנה לי ע"י נטורופתית (למשך 3 חודשים). 1. האם לחם, או קרקרים מ- 100% שיפון, או עוגיות שיבולת שועל יכולים לגרום לגזים במערכת העיכול? אילו מאכלים כדאי להכניס לתפריט אשר מנטרלים גזים? ומאילו מאכלים כדאי להימנע ? אני אוכלת פעמיים ביום סלט ירקות המורכב מ- גזר, מלפפון , חסה, עלי בייבי, נבטים, שמן זית או טחינה, אבוקדו. 2. לפני כחודש התחילה לי פטריה בנרתיק שעברה לאחר טיפול בשלושה כדורי אגיסטן. כעת שוב אני מרגישה שכנראה היא חזרה, כיצד ניתן למנוע ע"י תזונה מאוזנת? אני משתדלת לאכול מידי יום יוגורט ביו. תודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2005 | 14:31 | מאת: מעין זעירא

שלום עדי, קודם כל לחם שיפון ושיבולת שועל בהחלט יכולים לגרום לאיזשהם עוויתות בקיבה וכמו כן לגזים על מנת לדעת מי הוא הגורם יש לערוך אלמינציה כפי שהבנתי את מטופלת כרגע בדיאטת אלמינציה , אז תוכלי להיוועץ בכך גם עם המטפלת שלך. יש כמה מזונות שיכולים לגרום לגזים ומהם כדאי להמנע כמו: מצליבים: כרוב , כרובית , ברוקולי, קטניות: שעועית, חומס , פול , עדשים וכ'ו, פירות הדר, חלב ומוצרי חלב פרה , מזון מטוגן , מעובד ,שומני ועוד... על מנת למנוע גזים כדאי לאכול שומר למשל, עם תפו"א או קימל, חליטת תה קמומיל,לבדוק את אופן האכילה- ללעוס טוב את האוכל, לא לאכול מהר, לא לאכול ולדבר... ולשאלתך השניה , כדי למנוע הישנות של הקנדידה , יש לטפל בשורש הבעיה ולא רק בקנדידה הואגינלית באופן אקוטי- סימפטומטי , יש לערוך תפריט קנדידה , דנו בו רבות בפורום, כך שתוכלי לערוך חיפוש ולאתר את עקרונותיו, מחינת תוספי מזון , אני ממליצה לך לקחת פרוביוטיקה - כמוסות של אצידופילוס- חיידקי המעיים החיוביים ויש להתאים פורמולה של צמחים במידה ואכן יש אבחנה של קנדידה. באופן אקוטי את יכולה לטפל בפטריה בעזרת נרות ואגינליים על בסיס של עץ התה או צמחי מרפא או בשיטת היוגורט והאצידופילוס- לקנות משטף אס בבית מרקחת או טמפון , אך עדיפות למשטף ,לשים בו יוגורט ביו לפתוח כמוסה של אצידופילוס ולהכניס גם אותה , ניתן גם להוסיף שמן עץ התה או לעשות את זה עם משחת פרופוליס ולחכות 3-4 שע' וכל פעם להחליף במשך 3-5 ימים לפחות ובמידה והיא עקשנית , יש צורך ביותר זמן(10 ימים). בהצלחה! רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה