מחסור בברזל ועלייה ברמת סוכר- כמה שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/03/2021 | 17:49 | מאת: עידן

היי, ערכתי בדיקות דם בחודשים האחרונים (פעם באוקטובר ואח"כ במרץ הנוכחי) ויש כמה דברים שאני מעוניין להתייעץ לגביהם: 1. רמות הברזל בדם אצלי נמצאות במגמת ירידה. באוקטובר האחרון רמת הברזל הייתה 74 (כאשר הטווח מתחיל מרמה של 70- הכי נמוך) וכעת במרץ הרמה ירדה מתחת לטווח- רמה של 56. כמו כן חלה ירידה ברמת הפריטין והסטורציה של הברזל (באוקטובר- פריטין 111 וסטורציה 20% ובמרץ הנוכחי- פריטין 92 וסטורציה 15%. מצרף נתונים נוספים אודות הברזל מהבדיקות האחרונות: המוגלובין 14.2. MCH- 28.9 MCHC- 32.1 מה אפשר להסיק מהתוצאות? האם יש סימנים לאנמיה או רק מחסור בברזל? במידה וצריך להשלים בתוסף, איזה מומלץ ולמשך כמה זמן? כמו כן, רמת הגלוקוז בדם עלתה מ-86 ל-94.. האם זה עדיין תקין? ומה אפשר לעשות כדי להוריד את הרמות? תודה וחג שמח, עידן

שלום עידן, לא ניתן להסיק מסקנות על סמך נתונים שציינת, יש לראות את כל ספירת הדם וכל הבדיקות האחרות. כמו כן, השוואה לבדיקות קודמות ובנוסף פרטים נוספים לגבי התמונה הקלינית שלך. ערכי הסוכר שציינת תקינים. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה