צריכת חלבון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לא ברור לי משהו לגבי צריכת חלבון: האם אנו זקוקים לחלבון רק בגלל חומצות האמינו החיוניות שבו או מסיבות נוספות? לפי החישוב שלי, ניתן להגיע לצריכה מומלצת של חומצות אמינו חיוניות גם עם אכילת פחות מ- 0.8-1 ג' חלבון לכל קילוגרם שריר, שזו ההמלצה הסטנדרטית. זאת בתנאי שאוכלים חלבון איכותי כמובן, המכיל אחוזים גבוהים של חומצות אמינו חיוניות. אשמח להסבר
שלום מעוז, ייתכן שאתה צודק. מספר כמו 0.8 ג' לכל ק"ג שריר הוא מספר ממוצע, סטטיסטי, שאמור לכלול טווח ביטחון כלשהו למניעת חסר. כמובן שאנו זקוקים לחלבון רק בשביל חומצות האמינו שלו - אין בו עוד כלום חות משרשרת ארוכה של חומצות אמינו מסוגים שונים - זהו החלבון. חומצות האמינו משתמשים בתפקידים מגוונים בגוף מלבד בניית שרירים, למשל לבניית קו-אינזימים וחלבונים הנושאים עליהם בדם חומרים אחרים בגוף (ויטמינים, מינרלים, הורמונים, נוירוטרנזמיטורים) ועוד פעילויות. למה אתה שואל ?