אלרגיה התעטשויות מרובות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/01/2021 | 16:29 | מאת: meni

פחות או יותר מגיל 25 התחילו לי התעטשויות. בהתחלה הייתי מתעטש בערך אחת לשבוע או אחת לכמה ימים. לאחר מכן עם השנים זה החמיר. הגיע למצב שהייתי פעם או כמה פעמים ביום מתעטש. בעיקר בבוקר. בהתחלה הייתי חולה פעמיים בשנה זה היה קבוע ככה. לאחר מכן ארבע פעמים בשנה. ולאחר מכן פעם בחודשיים ולאחר מכן פעם בחודש. ולאחר מכן כיום המצב הוא שאני חולה מנוזל ומתעטש בלי הפסקה פעם בשבוע. וביום יום אני מתעטש המון עם המון נזלת בעיקר בשעות הבוקר. היו תקופות שניסיתי כל מיני דברים. הייתה תקופה שבה ניסיתי להפסיק עם מוצרי חלב ללא הועיל. הייתה תקופה שהפסקתי עם קפה. הייתה תקופה שהפסקתי עם פחמימות ושום דבר לא עזר. לאחר מכן ניסיתי להוריד במעדן חלבון ספציפי פרו של שטראוס 0 אחוזי שומן שהייתי אוכל כל יום לצורך צריכת חלבון יומית לאימון וכך עשיתי כמה חודשים. המשכתי לאכול מאכלי חלב אבל רק את המעדן הזה הורדתי מהתפריט לעצת רופאת המשפחה ובאמת עזר. (היא הציעה שבמאכלי חלב אדבוק לאלה היותר טבעיים עם יותר אחוזי שומן) חצי שנה לא התעטשתי אפילו פעם אחת. זה היה בתקופת הקיץ מחודש אפריל עד חודש ספטמבר. לאחר מכן בהדרגה חזרו לי ההתעטשויות. שנה לאחר מכן הורדתי קמח לבן מהתפריט ואכלתי אך ורק קמח מלא. זאת בנוסף למעדן חלבון שהורדתי כבר מהתפריט היומי. באמת עזר לאותה תקופה מחודש מרץ עד חודש יוני של אותה שנה. לאחר מכן חזר לאותו מצב בהדרגה מחודש לחודש. כיום אני מתעטש יום יום בעיקר בבקרים. הגיע למצב שאני קם בלילה באמצע השינה ומתחיל להתעטש. לפעמים מרגיש את הריאות סתומות כשאני נושם מרגיש המון ליחה מצטברת בגרון. הדברים היחידם שעוזרים לי בינתיים הם צום. ניקוי רעלים. סאונה. כל אלה עוזרים לתקופה של יום עד ארבעה ימים ואח"כ שוב חוזר למצב העגום בו אני נמצא. בשלוש שנים האחרונות אני עוקב אחר הבריאות שלי ומנטר ומנסה לעלות על הטריגר להתעטשויות הבלתי נגמרות. במשפחה יש לנו אלרגיה לאבק אך לפי מה שראיתי ההתעטשויות מקורן באוכל. הזמנים הגרועים ביותר הם לאחר ארוחה גדולה במיוחד בשבתות. ולאחר קימה משינה בעיקר בבקרים.

כדאי לבצע תבחין לאלרגיה ולהגיע לטיפול במרפאה- דיקור סיני,תזונה ותוספים מתאימים וכן גם הומאופתיה מודרנית. אשמח לעזור

מנהלי פורום נטורופתיה