לוקחת כבר כמה שנים פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2020 | 13:34 | מאת: שני משה

שלום שמי שני גיל 54 לוקחת פרוביוטיקה מספר שנים בהתחלה זה היה ביו פימל בגלל גרד וגינלי בחודשים האחרונים סובלת מבטן נפוחה אחרי מאכלי קטניות שגם נוצר מצב של לשון לבנה לוקחת אינזימי עיכול ופרוביוטיקה ביו 25 זה מקל אבל לא פותר את הבעיה להפסיק מהפרוביוטיקה מה עושים ?מבחינת הזונה אין בעיה תודה לכם

שלום שני, יש לברר מה הסיבה בגללה את סובלת מבטן נפוחה, קטניות יכולות להיות אחת הסיבות לכך. ראשית, ממליצה לטפל בקטניות כדי שיגרמו כמה שפחות לנפיחות. ממליצה להשרות אותם ללילה אחד לפחות (8-12 שעות) וגם להנביט אותן. ההנבטה מאוד חשובה לתהליך. ממליצה להתחיל בעדשים (לא שעועיות למיניהן וחומוס) כיוון שהם יותר קשים לעיכול. כמו כן, יש מזונות נוספים שגורמים לבטן נפוחה למשל, סוכרים מייצרים לחות והלחות יכולה לגרום לבטן נפוחה. ציינת גם לשון לבנה.. כך שכנראה יש גם ליחה ולחות ולכן בהחלט יש מקום לבדוק את התזונה שלך כמו כן יש גןרמים נוספים העלולים לגרום לתסמינים אותם תיארת , מציעה לפנות לייעוץ מקצועי. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה