שיבולת שועל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, באתר של הרדוף מצאתי מאמר בנושא שיבולת שועל. לטענת התזונאית שחתומה על המאמר, כדאי לשלב את שיבולת השועל עם חלב. להלן: "קיים יתרון נוסף מעבר לשיפור הטעם וההרגל המושרש לשלב שיבולת שועל עם חלב או מוצריו. כמו כל הדגנים מכילה שיבולת השועל חומצה פיטית הקושרת את מרבית המינרלים והופכת אותם לבלתי זמינים, וכך מונעת את ספיגתם בדם. הסידן המצוי בחלב ומוצריו מונע מהחומצה הפיטית להתחבר למינרלים שבשיבולת שועל. כך מאפשר לנו השילוב הזה להנות ממגוון רכיביה של שיבולת השועל." אני טבעונית ולא אוכלת שום מוצר מהחי (גם לא חלבו מוצריו), מדי בוקר אני נוהגת לאכול דייסת שיבולת שועל. לפי המאמר, אני גורמת לעצמי לנזק. האמנם? הנה קישור למאמר כולו: http://www.harduf.co.il/site/Article.asp?ArticleId=48
או חלב אורז-שפחות אהבתי.... אגב חלב סויה וניל מעולה!!!! והחלב הכי טוב,שקשה למצוא אותו כרגע (אני עובדת בחנות טבע.....),הוא sunrize!!!!! חלב מעולה ללא תוספות בכלל,כולל ללא סוכר,והוא מאוד טעים,ולא יקר!!!!
שלום רננה, קודם כל סליחה על העיכוב במתן התשובה. אינך גורמת לנזק, יש להימנע גם משילוב מוצרי חלב עם דגנים עתירי סובין וקטניות (סויה ומוצריה, שיבולת שועל, חיטה) המכילים חומצה פיטית הנקשרת לסידן בתרכובת לא מסיסה ופוגעת ביעילות הספיגה שלו, יש לציין כי גם חלב סויה בעייתי , כי גם בו יש ח.פיטית , לכן העדיפות היא למוצרי סויה מותססים בהם יש הכי פחות חומצה פיטית. היי שקטה, המשיכי לאכול שיבולת שועל, השילוב הטוב ביותר בעיניי הוא עם חלב אורז. בתיאבון!
בחיפוש אחר הרחבה על חומצה פיטית מצאתי מאמר מביה"ח שניידר הטוען נגד שילוב חלב עם דגנים. מצ"ב קישור: http://www.schneider.org.il/NewsDetails.asp?NewsID=108 קטונתי מלהציג מסקנה
בחיפוש אחר הרחבה על חומצה פיטית מצאתי מאמר מביה"ח שניידר הטוען נגד שילוב חלב עם דגנים. מצ"ב קישור: http://www.schneider.org.il/NewsDetails.asp?NewsID=108 קטונתי מלהציג מסקנה
בחיפוש אחר הרחבה על חומצה פיטית מצאתי מאמר מביה"ח שניידר הטוען נגד שילוב חלב עם דגנים. מצ"ב קישור: http://www.schneider.org.il/NewsDetails.asp?NewsID=108 קטונתי מלהציג מסקנה