פרוביוטיקה לבעיות עיכול וגזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/09/2020 | 16:13 | מאת: יעל

שלום, לאחר סיום קורס פרדניזןן לאסתמה(אולי זה לא קשור) התחיל לי מצב של המון גזים, וכל 4 ימים שלשול. אני שנים לוקחת קבוע פרוביוטיקה עם 30 מיליארד חיידקים, והפעם גם נסייתי לקחת 2 כמוסות ולא היה הבדל. הציעו לי לעבור לפרוביויקה vivomixx. במידה ואקח אותה חודש האם כבר אז אמורים לדעת האם זה עוזר או לא? ובכלל, נאמר וזה עוזר, האם אפשר לתקן את החיידקים מנטילה של כמה חודשים ולהפסיק לקחת, או שברגע שמפסיקים התוצאה לא נשמרת? תודה מראש

שלום יעל, לא בטוח שהגזים נגרמים ממחסור בחיידקים טובים ולכן לא בהכרח שהפרוביוטיקה תהיה יעילה .. לגזים ייתכנו סיבות רבות וקודם כל, יש לבדוק את התפריט היומי שלך ומה בתפריט עלול להיות גורם לכך כמו למשל, ירקות ממשפחת המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי או קטניות או חלב ומוצרי חלב פרה, שוקולד ועוד... הרגלי אכילה, זמני ארוחות, שתיה.. יש לברר את כל הנ"ל ולשלול סיבות אחרות. פרוביוטיקה יש לקחת בהתאם לצורך ולא בהכרח באופן קבוע. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה