ויטמין C
דיון מתוך פורום נטורופתיה
תמיד ידעתי שויטמין C נהרס בבישול ואפילו בחום של 50 מעלות. והנה נתקלתי באתר שטוען שויטמין C נמצא בכמות גדולה במזונות מבושלים. ואני נותרתי מבולבל. אולי תוכלו להאיר את עיני? האם ויטמין C נהרס בחום או לא? תודה מראש
שלום דרור, רמת ההרס של הויטמין במזון מחומם תלויה בכמה גורמים: 1. הטמפ' בה בושל. אידוי פחות חם מטיגון וסיר לחץ... 2. משך החימום - בהקפצה פחות ויטמין נהרס מאשר בבישול ארוך/אפייה. 3. בירקות יש ויטמין בתוך התאים. חלקו נשמר בתאי הצמח שלא נהרסים (ירק פריך ולא "מושי" בסוף בישולו יכיל יותר ויטמינים בכלל ו - C בפרט). בקיצור זה לא שחור-לבן אלא אפור.