ליקוריץ התוויות נגד והעלאת קורטיזול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/08/2020 | 18:38 | מאת: מירי

שלום, אחרי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה מצב הקורטיול שלי מאוד ירד והוא מתקרב לקצה הטווח התחתון. הבנתי שליקוריץ יכול קצת לעלות קורטיזול ועל הדרך על טוב לאלרגיות ואסתמה. כמה שבועות מותר לקחת את התוסף? האם ישנה הגבלת זמן או שניתן לקחת כחצי שנה? והאם אין בעיה בהפסקה בכך שזה ייצור משבר אדרנלי? כי זה מעלה קורטיזול ומשמש כמו קורטיזול בגוף הבנתי. והאם אין בעיה לקחת עם נקסיום לריפלוקס ובקע סקעפתי באותו יום? תודה מראש

שלום מירי, אם סיימת את השימוש בפרדניזון, וההנחה היא שהקורטיזול יריד בעקבות השימוש בו, אז אין סיבה לקחת ליקוריץ, כי הקורטיזול יכול לעלות באופן טבעי ולכן יש להיות המעקב. השימוש בליקוריץלאורך זמן תלוי בסוג,במינןן ובכל התמונה הקלינית שלך . ממליצה לך לפנות לייעוץ. רק בריאות !

מנהלי פורום נטורופתיה