תוספים שמורידים קורטיזול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/08/2020 | 09:28 | מאת: מירי

שלום, עקב 2 קורסי פרדניון לאסתמה הקורטיזול שלי הוא כ 200 ומתקרב לרף התחתון שהוא 116. אחרי קורסי הפרדניזון שאני עדיין עם אסתמה קשה, חשבתי לקחתי כמה תופסים לאסתמה כמו פטריית קורדיפס, קוורציטין, כורכום ומורינגה. הבעיה היא בעולם מצויין ברשת שהם מורידים את הקורטיוזל. האם זה נכון רק אם הקורטיזול גבוה או שלרוב האנשים בלי קשר לתוצאות בבדיקות הם יורידו את הקורטיזול? והאם עדיף בינתיים להמנע מתופסים שמורידים קורטיזול עד שאראה שהקורטיזול עלה קצת? תודה מראש

שלום מירי, אני לא ממליצה לקחת את כל התוספים שציינת, אם את מציינת שאת עדיין עם אסטמה קשה אחרי פרדיניזון הייתי ממליצה על טיפול אחר מקיף והוליסטי. יש לברר מהם גורמי האסטמה שלך - סביבתי - יש לנטרל את כל הגורמים החשודים עד כמה שניתן, תזונתי- לטפל בתזונה בהתאם בכל הגורמים העלולים לייצר ליחה ולחות ולחסום את הנשימה ולהקשות עליה, רגשי- לערוך בירור ולבדוק מה הטריגר.. לאחר כל הנ"ל ניתן לשקול חיזוק של מערכת הנשימה עם צמחים לחיזוק מערכת החיסון ודרכי הנשימה . בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה