לקיחת תופסים לאחר קורס פרדניזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/07/2020 | 17:39 | מאת: מיכל

שלום, יש לי אסתמה קשה וקיבלתי קורס פרדניזון שני 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג. היו כמה תוספים שכן עזרו לי לאסתמה כמו כורכום, קוורציטין, פטריית קורדיפס, אומגה 3, ג'ינקו בילובה ומורינגה. בכולם מצויין שהם מורידים את הקורטיזול. כדי להפחית את הסיכוי לדיכוי אדרנלי עם נטילה של קורס פרדניזון שני(כעבר חצי שנה) הפסקתי עם התוספים. שאלתי בפורום רפואת אנדו האם אפשר לקחת את התוספים עם הקורס פרדניזון וזה מה שהיא ענתה: איני מומחית בהשפעת צמחים אלו לכן מתקשה ליעץ לך. בכל מקרה בעת נטילת פרנידזון במנונים שמעל 5 מג' היצור האנדוגני באותו זמן קטן. אולי תמנעי מהצמחים בהפסקת הטפול בפרדינזון או בהורדת מנון. בברכה, אשמח לברר: לא ממש הבנתי את התשובה שלה. היא מתכוונת שאחרי סיום קורס הפרדניזון זה יהיה מסוכן לקחת שוב את התוספים האלו כי אז עדיין יכול להיות דיכוי אדרנלי והם יורידו את הקורטיזול? כי קיבלתי לעשות בדיקת דם לקורטיזול שבוע אחרי הקורס לראות שהכל בסדר. אם הבדיקה תצא תקינה עדיף אולי לא ישר שבוע אחרי סיום הקורס לחזור לתוספים אלא לחכות כמה שבועות? תודה מראש

שלום מיכל, נכון, מומלץ לחכות עם נטילת התוספים ובתקופה הזאת לשים דגש על התזונה ועל כל הגורמים האחרים (סביבתיים, רגשיים וכל מני הרגלים) העלולים לעודד את האסתמה אצלך. בהצלחה ! בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה