מחלות לב וכלי דם.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום. רציתי לדעת מה הגישה הטיפולית באדם עם היסטוריה משפחתית של מחלות לב, יתר ל"ד ויתר כולסטרול. האם הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא להתחיל לקחת תרופות כמו כרטיה, ליפיטור ותרופות להורדת ל"ד? היכן עובר הגבול? האם יש אנשים שעדיף לא להציע להם בכלל טיפול דיאטטי וישר להפגיז עם התרופות?
שלום שרה, הנטורופתיה בהחלט יכולה לעזור למחלות לב וכלי דם ע"י תזונה נכונה ונבונה, תוספי מזון, צמחי מרפא, פעילות גופנית, מודעות גופנפש ועוד...ניתן לשלב את הטיפול הנטורפותי עם ההמלצות לטיפול התרופתי לפי הצורך ובהתאם לאבחנה . ברכת בריאות שלמה!
שלום שרה, קצת באיחור מהיום שכתבת בו, אבל בכל זאת. מלבד ההמלצות על השינויים שכדאי שתעשי בתזונתך, אוכל גם להכיר לך שיטה מיוחדת להכנת מזון, אשר ע"י אכילת המזון המוכן בה, המזון יותר ידידותי לגוף ויותר עוזר לו להתרפא בלי תרופות. נשמע מוזר ? אך זה אכן כך ! אם מסקרן אותך, כיתבי לי למייל. יום טוב, עידית סער, נטורופתית
שלום. תודה על התשובה אך לא כ"כ הבנתם אותי נכון. רציתי לדעת מה תגידו לאדם שיגיע אליכם עם גורמי הסיכון הנ"ל. באיזה שלב תגידו לו שהוא חייב גם טיפול קונבנציונלי ובאיזה שלב תאמרו לו שאין ברירה אבל נטורופטיה לא יכולה לעזור והוא חייב רק או בעיקר להשתמש ברפואה הקונוונציונלית? האם יש לכם מטופלים שעברו התקפי לב, בעלי ל"ד גבוה וכולסטרול גבוה שהצליכו "להבריא" רק בעזרתכם?
שרה שרה שלום, לשאלתך, התשובה היא שבכל שלב - משלב בריאות שלמה ונהדרת ועד שלב של מחלת לב מורכבת וכרונית, ת-מ-י-ד רצוי להשתמש ברפואה מונעת, קריא אורח חיים בריא המורכב מתזונה טבעית ומלאה - עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, מפעילות גופנית סדירה, מניהול מתחים נכון, שמחה בלב וכל שאר הדברים שנטורופת עוסק בהם. בשלב של בריאות שלמה או התחלה של כולסטרול, שומן, טרשת עורקים וכד' - שינוי אורח חיים יספיק. בשלב מתקדם של המחלה יהיה צורך בכלים יותר כבדים כגון צמחי מרפא ותוספי מזון. בד"כ יש כאן גם מקום רב להתערבות בנושאי גוף-נפש (חולי לב מאופיינים ברב המקרים בטמפרמנט "חם" וחוסר ידיעה או יכולת לשלוט במתחים, לדוגמא). במקרים של פוסט התקף לב או אי ספיקת לב כמובן שאין להוריד את הטיפול הקונבנציונלי אלא באופן הדרגתי ובשיתוף פעולה עם הקרדיולוג. עם זאת זה ניתן לעשייה עם הזמן במ'רים רבים, לפחות באופן חלקי - וזה בהחלט מנסיון. אם תתארי לנו יותר את המקרה הנדון נוכל לתת עצות יותר מעשיות. כל טוב.
שרה שרה שלום, מאחר ואת מתעניינת אודות מישהו אחר, שכנראה לא מוכן להתעמת עם בעיתו, כל תשובה שתקבלי אינה רלוונטית. לעניות דעתי כדאי להמנע מנטילת תרופות ככל האפשר ולעבור לאורת חיים בריא ובעיקר לתזונה נכונה, בהדרכת איש מקצוע. אבל הכל תלוי בנכונות החולה לקחת אחריות על החלמתו. בהצלחה.