שמן זית וגם מזל טוב לרויטל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום שמעתי שאם מחממים שמן זית בטמפרטורה גבוהה אז הוא מתחמצן והופך רעיל.האם זה נכון? אז איך ניתן להשתמש בו לבישול וטיגון? רק בלהבה מאוד נמוכה? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
תודה :-) לגבי שמן זית זה נכון. כשהשמן נשרף או מתחמם מידי הוא מץחמצן. עדיף להשתמש בשמן קנולה לבישול וככלל לא לעלות שמן ומזון לטמפ' גבוהות מידי ו/או לזמן רב - גם הויטמינים נהרסים כך. שמן זית שימי בסלט ומזון קר או תבשילים שמתבשלים בפחות חימום כמו פשטידות. בתאבון.
ואם שמתמשים בשמן זית לא מכבישה קרה?