כאב בטן לאחר נטילת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/02/2020 | 23:33 | מאת: דנה

שלום. אשמח לעזרה. סיימתי לפני יומיים ליטול אנטיביוטיקה קיבלתי טיפול משולש שבועיים ימים לחיידק הליקובקטר. מיד שסיימתי התחילו לי כאבי בטן שמורגשים אצלי בסיום כל ארוחה. וכמובן היציאות בשירותים של קיבה רכה. אני לוקחת פרובויוטיקה פעמיים ביום. גם כשנטלתי את האנטיביוטיקה לקחתי. השאלה שלי היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות להרגעת הכאבים. ברור לי שהאנטיביוטיקה פגעה לי במעי בחיידקים הטובים וכרגע המעי לא נמצא באיזון. לפחות ממה שיצא לי לקרוא. אני רק לא יודעת מה טוב לי על מנת באמת למנוע כאב ומנגד להחזיר את המצב שהיה קודם במעי. אני ממש סובלת. האם כדאי ללכת לרופאת משפחה. פשוט עובדת עצות.

שלום דנה, יש לברר ממה נובע כאב הבטן, אם האנטיביוטיקה גרמה לכאב הבטן, אז ככל שיעברו הימים מיום סיום האנטיביוטיקה הכאב יילך ויפחת. אם נדרש שיקום של פרוביוטיקה זה ייקח קצת זמן עש שתרגישי הטבה, שווה לפעמים לשקול מוצר פרוביוטי חלופי, כל אחד מגיב אחרת למוצרים ולפעמים המוצר עצמו יכול לגרום לכאב בטן. ובכל מקרה כדאי לגשת לרופאה להמשך בירור הגורם לכאבי הבטן . ויש גם לעשות בדיקה חוזרת לוודא, שהטיפול שקיבלת היה יעיל והצליח למגר את החיידק. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה