כמות ואיכות של שומנים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ידוע לי שכמות השומן הכוללת תהיה לכל היותר 30 אחוז מסהכ הערך הקלורי של המזון שאנו אוכלים. ידוי לי גם ששומן מטוגן וטרנס ומרגרינה מזיקים. בהנחה שאנו לא צורכים שומנים מזיקים אלו אז שאלותי הן (מתיחסות לגבר בן 60 בריא רזה ועוסק בספורט): 1. מהו היחס האידאלי באחוזים (בהנחה שאנו יכולים לשלוט בדיוק בכמויות ויחסים או לפחות לשאוף לכך) בין 4 סוגי השומן : רווי, חד בלתי רווי , רב בלתי רווי אומגה 3 ורב בלתי רווי אומגה 6 ? ( אם נקטין לדוגמא את האחוז של השמן הרווי לאחוז אחד בלבד זה מעולה או יש מינימום שצריך לשמור גם לגבי הרווי?) 2. מהי הכמות המינמלית באחוזים של כמות השומן מתוך סה"כ הערך הקלורי של המזון שאנו אוכלים? ( האם 10 אחוז גם מספיק?) 3. האם צריך ללוות כל ארוחה בשומן כדי שהמזון יספג טוב או מספיק לשמור על צריכת שומן יומית הנדרשת ? ( נניח אכלתי בבוקר את כל מנת השומן ובצהרים וערב לא אכלתי כלל שומן האם עדיין המזון יספג ויתעכל היטב ?) בתודה
שאול שלום, 1. מומלץ לצרוך 30% שומן מסה"כ קלוריות - 10% מכל סוג שומן 2. יש אוכלוסיות שצורכות 6%-10% שומן. אחוז זה הוא מצוין ומומלץ לשמירה על בריאות ומניעת מחלות. באוכלוסיות אלו יש מעט מאוד מחלות הקשורות בעולם המודרני. 3. אין צורך לשים דגש שבכל ארוחה יהיה מרכיב שומני לספיגה טובה. חג שמח!
לילך שלום תודה על התשובה. 1. אז בעצם את אומרת שמספיק לצרוך 10% מהערך הקלורי בשומן ועדיין נקבל כל מה שצריך והמזון יספג טוב? אז מדוע ההמלצה על 30 %? כמובן אני מתייחס משיקולי בריאות בלבד. יש מחקרים רציניים שתומכים / מוכיחים זאת? אולי קישור לכתבה רצינית? 2. מדוע בכלל צריך שומן רווי? אני חשבתי שרצוי להקטין אותו ככל שניתן. מבלי להכנס לאילוצים של טעם או של הרכב מזון זה או אחר שמכילים שומן רווי במהותם. אני צמחוני ( לא בשר לא ביצים לא מוצרי חלב ) כך שאין לי בעיה לשלוט ולהקטין את השומן הרווי. בתודה