נפיחות לאחר אוכל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/04/2005 | 09:41 | מאת: hyc

באם יש מאכליםשלא רצוי לאכול הגורמים לנפיחות והרגשה של בלון בבטן תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2005 | 11:27 | מאת: רויטל ברמן

נפיחות וגזים אחרי האוכל יכולה לנבוע ממגוון של בעיות. אני לא יודעת כמובן מה המקרה אצלך. זה שילוב של מאכלים שמעוררים גזים: קטניות (עדשים, אפונה יבשה, פול, חומוס...), ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב/ית, ברוקולי, קולרבי, צנון/ית...). ושל הרגלי אכילה לקויים: אכילה מהירה, לעיסה חלקית של המזון, אכילת מנות גדולת, אכילת פרות על קיבה מלאה (גורם להתססת המזון בקיבה), שתיית הרבה מים עם הארוחה (מדלל את מיצי הקיבה ומפריע לעיכול), לעיסת מסטיקים או שתיית שתייה מוגזת (מכניס אויר למערכת העיכול)... ושל בעיות במערכת העיכול: קנדידה, פלורה לא תקינה (כשחסרים חיידקים טובים עקב צריכת אנטיביוטיקה או תזונה דלה בסיבים תזונתיים לאורך זמן), היפוכלורידריה (חומציות נמוכה בקיבה, מה שמתבטא בכבדות ונפיחות אחרי כל ארוחה אך בעיקר אחרי אכילת חלבונים), מחלות מעי דלקתיות וכיוצ"ב. עליך לגשת לאבחנה נטורופתית ולקבל אבחנה והנחיות ספציפיות יותר לאחר תשאול. בריאות שלמה.

מנהל פורום נטורופתיה