בעיה של יובש עקב קונטקט דרמטיטסס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/06/2019 | 13:59 | מאת: רוני גל

שלום רב מזה כחצי שנה אני סובל מדלקת עור מסוג אירטנטטט קונקטקט דרמטיטסס זה התחיל במגע חד פעמי עם חומר סבון שכנראה גרם לי לרגישות מאד לא נעימה בכפות הידיים.זה קרה בביקור משפחתי בצפון במפעל מזון.הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחת סטרואידים חזקה מסוג נרידם נסיתי כמה פעמים וזה גרם לצריבה לא נעימה בעור וגם גירוי חזק.הרופא אמר לי לקחת כמה חודשים והפסקתי כי לא היה לי נעים.כמו כן אמר שלא יודע אם וכאשר הבעיה ממנה אני סובל תעבור מיד או אחרי זמן.נסיתי מס קרמים וכולם צרבו לי עד שמצאתי קרם לעור רגיש מסוג אוון ולאחרונה גם קרם שקדים ליד של חברת וולדה.עדיין אני נאלץ למרוח כרגע בקייץ את הקרמים לפחות 4 פעמים ביום.בעבר רופאת עור המליצה לי על שימוש בשמן קוקוס אורגני מצד שני נטרופטית ברשת טבע המליצה לי לא לרכוש אותו כיוון שיכול לגרום ליובש נוסף האם מומלץ בו השימוש או שרצןי לא לנגוע בו?האם שימוש במשחות החתלה לתינוקות של חברת וולדה מומלצות לעור יבש? כמו כן לאחרונה התחלתי שימוש בשמן המפ אורגני עליו קראתי מאמרים שיכול להפחית תסמינים של יובש גרד ואדמומיות בדלקות עור.מה המינון הטיפולי המומלץ כ 2 כפות ביום והאם מומלץ בכל מס שעות כפית אחת?כי אתמול בערב נטלתי כף שלמה והיו לי כאבי בטן לא נעימים למצב זה מה מומלץ המינון והאם רצוי לשתות אחכ מיץ?

שלום רוני, לקונטקט דרמטיטיס מאוד מומלץ לעשות שינוי תזונתי ולהימנע ממזונות חשושים בתפריט שעלולים להחמיר את מצב העור כמו למשל, חלב ומוצריו, במבה, בוטנים ועוד.. לגבי שימוש בשמן המפ - המינון המומלץ הוא כפית בוקר וכפית בערב, כמו כן ממליצה גם להשתמש בו למריחה. כדאי לבחור לנסות סוג של שמן אחד בשימוש חיצוני ולא לנסות כמה דברים במקביל. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה