שעועית מבושלת +צימוקים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, האם בישול של שעועית לבנה לאחר השריה במים ללילה,וקילוף הקליפה ,השעועית מאבדת מערכי התזונה,?אני עושה זאת כדי שלא יהיו לי גזים מה דעתך בענין? בנוסף מבקשת לדעת האם כדאי להשרות צימוקים ולשפוך את המים על מנת להסיר מהם את המתיקות (סוכר),למרות שלא מציינים זאת ע"ג האריזה? תודה סופי
שלום סופי, כדי להפיק את מיטב הערך התזונתי משעועית מומלץ: זמן השרייה של 12 שעות לפחות, הנבטת השעועית - מומלצת על מנת לפרק את אבות המזון לאבני הבניין ובכך להקל על העיכול. ההנבטה היא פשוטה: אחרי השרייה של השעועית יש לסנן את המים ולשפוך את השעועית לתוך מסננת של פסטה, לשים מעל צלחת שולוחצת.. בןקר ןערב לשטוף את השעועית ( בתוך המסננת) מתחת לברז. עוד יום עם צלחת (אשרי) ואז להרים את הלחץ ולחשוף אותה לאור - אתה כבר תראי נבטוט ולאט לאט נבט.. את זה יש לבשל עם הקלפיה.. ברגע שאת מסירה את הקליפה את מורידה מערכה.. סיבים תזןנתיים וכ'ו..נסי את זה (: צימוקים לא צריך לשטוף. מומלץ לקנות אורגניים. בהצלחה!