פחמימות +חלבונים, הופך לפחמימה ???

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/02/2005 | 16:38 | מאת: שלומית

שלום, רציתי לדעת האם בארוחה של פחמימות וחלבונים ( גרגירי חומוס ועוף ביחד), הם הופכים לפחמימה? זאת שמעתי מימרצה "בשומרי משקל" לפני כמה ימים. האם זה נכון? אשמח לקבל הסבר ממכם

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2005 | 11:34 | מאת: רויטל ברמן

ולא תמצאי אותי אומרת את זה לעיתים קרובות בכלל ! חלבון הופך לפחמימה בגלל שאכלת אותו עם פחמימה ? מי זו המרצה ? אשמח מ-א-ו-ד לדעת. באמת... חלבון נשאר חלבון גם אם את אוכלת אותו בתוך פיתה. זה לא הופך את זה לארוחה בריאה אבל מולקולות החלבון - שמורכבת מחומצות אמינו מחוברות יחדיו, לא משנה עורה פתאום... מה כן ? עודף חלבונים בתזונה כן משמשים את הגוף ליצירת אנרגיה ולמאגרי השומן - בדומה לחלבון - ע"י שימוש במעגלי שריפת אנרגיה אחרים. כך שגם בחלבון לא כדאי להגזים. בנוסף, עודף חלבון גורם ליצירת עודפי חומצת שתן אשר גורמת לאבדן של מינרלים וויטמינים כמו סידן וברזל בשתן. בגלל זה לאנשים עם בעיות בכליות מומלצת דיאטה דלת חלבון... כמה חלבון צריך האדם - עד 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג ש-ר-י-ר בגוף ליום. בממוצע לאישה השוקלת 60 ק"ג יש אולי 30-40 ק"ג שריר והשאר עצמות, איברים פנימיים ושומן. בריאות שלמה.

מנהל פורום נטורופתיה