פשתה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/02/2005 | 13:02 | מאת: אורית

הבנתי שעדיף לאכול אותם טחונים כי כשהם שלמים הם עוברים דרך מערכת העיכול אבל לא מתעכלים בה. ראיתי הרבה מאמרים על חשיבות הצריכה של שמן שמופק מזרעי הפשתה. שאלתי היא באיו צורה הכי טוב לצרוך את הזרעים (אני שמה 2 כפיות של זרעים טחונים בסלט פירות) ויותר מעניין אותי למה הם עוזרים. אני יודעת שהם מקור חושב לאומגה 3, אבל מה עוד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/02/2005 | 10:20 | מאת: לילך נהרי

אורית שלום, היתרונות התזונתיים של זרעי פשתן הם: הזרעים המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, סיבים מסיסים ופיטואסטרוגנים היחודיות שלהם שהם מכילים ליגננים, סוג של סיבים מסיסים העוזרים במניעת סרטן שד ובעיות הורמונליות בכלל. לפיטואסטרוגנים איכות של איזון הורמונלי. הכי מומלץ להויסף כף זרעי פשתן ליום, אך יש לטחון בבית את זרעי הפשתן, כל פעם כמות קטנה, ולשמור במקרר, כדי להמנע מחמצון השומנים. מאותה סיבה לא מומלץ לקחת שמן פשתן - הוא מתחמצן בקלות ולא תמיד נשמר בחנות בתנאים אופטימלים. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה