שתי שאלות בקשר לכוסמת ומן קוקוס
דיון מתוך פורום נטורופתיה
1. בכל מקום כתוב שכוסמת מורידה ומאזנת סוכר. היום אכלתי כוסמת עם אפונה ירוקה 4 כפות מכל דבר הכוסמת מבושלת עם מים וכף שמן. שעתיים אחרי בדקתי סוכר והיה 142 שזה גבוה? מדוע זה? והאם יש דרך להכין כוסמת שלא תעלה סוכר? 2. אם שמן קוקוס באמת בריא?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום מיכל, לגבי הכוסמת - היא אכן מתאימה לחולי סוכרת, אבל לא בהכרח תראי ירידה ברמות הסוכר באופן ישיר לאחר אכילתה.. כמו כן, יש לה אינדקס גבוה וגם לאפונה ירוקה ולכן לא מספיק לאכול רק אותם יש לאכול אותם יחד עם מרכיב שומני או חלבוני וגם חשובה כמות הפחמימה שאת אוכל בארוחה. לגבי שמן קוקוס - לא ניתן לומר שהוא בריא באופן כללי, כמו לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. רצוי לצרוך שמן קוקוס בכבישה קרה, אורגני, להחליף אותו בשמנים אחרים ולהשתמש בו במידה.. בהצלחה ורק בריאות!