פטריה לפני מחזורארררר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/04/2018 | 12:15 | מאת: מיטל

שלום רב. אני בת 35 לא נוטלת גלולות וכמעט לא מקיימת יחסים. בתק' האחרונה קורה לי שלפני המחזור משהו כמו שבוע שבוע וחצי לפני. יש לי גירוד קל בינוני כזה בנרתיק וכמעט בלי הפרשות ושאני פונה לגניקולוג בבדיקה פנימית הוא רואה קצת הפשרות. ולרוב נותן נרות אגיסטן שאני לא ככ רוצה כי זה הורס את הפלורה הטבעית. דבר זה נמשך עד למחזור וקצת בהתחלה ואז עובר. ושוב חוזר לפני המחזור הבא. מה ניתן לעשות ?תודה

20/04/2018 | 14:37 | מאת: אלה

זה ממש קלאסי לקנדידה המהלך שאת מתארת. מקומית הייתי הולכת על יוגורט עם כמה טיפות עץ התה מעורבב בכדור פרוביוטיקה באותו מוליך שניתן עם האגיסטן (ללא האגיסטן כמובן) לפני השינה. אפשר גם רק יוגורט. מערכתית לקחת פרוביוטיקה, להוריד כמה שאפשר מתוקים, להרבות בשתייית מים, לקחת שמן אורגנו ועוד תוסף לניקוי הכבד (גדילן מצוי או שן הארי), לעשות פעילות אירובית כל יום. זה לוקח זמן, בעיה נפוצה ביותר של נשים, עד שהפטריה תתפנה מיוזמתה מהמערכת. כמו כן להוריד סבונים עם פרבנים מהמקלחת ולעבור לסבונים טבעיים, להמנע מתחתוניות ריחניות עם חומרים מלאכותיים, להמנע ממוצרי חלב ולהעדיף תזונה טבעונית בריאה שמתבססת על מזון שאיננו מעוובד עם תוספות מלאכותיות. בהצלחה:)

20/04/2018 | 18:09 | מאת: מיטל

והעץ התה וכל זה איך להשתמש

20/04/2018 | 18:10 | מאת: מיטל

ועוד משהו ברשותך איך חלב גם מזיק?תודה

21/04/2018 | 15:34 | מאת: אלה

לגבי הנר הטבעי- לוקחים מעט יוגורט מערבבים עם טיפה שתיים עץ התה, פותחים כמוסת פרוביוטיקה ומערבבים- ואת כל זה מזלפים למוליך הפלסטיק שברשותך ובאותו אופן שאת משתמשת באגיסטן מעבירה את התערובת פנימה. 3 ימים וכבר יש הקלה (זמנית יש לומר)- אבל שוב מדובר במשהו מקומי שיחזור אם לא מטפלים דרך תזונה ותוספים ושינוי אורח החיים. חלב הוא אחד המזיקים הגדולים כי בטבע שלו עושה אלרגיות וחוסר סבילות בעיכול ועוד שאר ירקות שמפרים את האיזון בפלורת המעיים. קנדידה היא פטריית שמרים שנוצרת כתוצאה מחוסר איזון בין חידקים טובים לרעים ומשגשגת וחוגגת בעיקר כשיש רעלנים בגוף (כימי, מוצרי חלב, פחמימות, שומן רווי, סוכרים, מתח וכו'). חשוב לציין שהיא מצויה בגוף באופן טבעי כמו הרבה אורגניזמים אחרים אבל בכמות מוגברת מביאה למצב לא תקין. יש דיאטת קנדידה מסורתית שאת יכולה למצוא ברוב האתרים- היא נראית טיפה מייאשת אבל הטענה היא שברגע שעושים אותה חודש חודשיים יש ניקוי של הקנדידה (בצורתה הפראית והאלימה) מהגוף. הטענה היא שהדיאטה יותר משמעותית מהתוספים- כך שאם את כבר לוקחת תוספים ביניהם שמן אורגנו למיגורה ואת לא במקביל מבצעת אותה דיאטה אז לא יהיו תוצאות משביעות רצון, אולי רק משהו מינורי שלבטח יחזור. כל זה כמובן בהסתייגות שאכן מדובר בקנדידה. יש לנטורופתטים ערכה של בדיקת קנדידה ואז יותר ברור נגד מי ומה את נלחמת.

21/04/2018 | 21:09 | מאת: מיטל

ממש תודה לך. אבל אינני מבינה למה רק סביב המחזור זה קורה לי? ובשאר הזמן ב"ה הכל בסדר

22/04/2018 | 13:40 | מאת: אלה

שוב במידה וזה קנדידה- כי הסביבה הפלורית במעיים משתנה עקב השינויים ההורמונלים לפני המחזור, וכשהמחזור מגיע האיזון חוזר. לקנדידה יש מרכיב של השפעה הורמונלית- היא מושפעת מההורמונים וגם משפיעה עליהם גם בגלל שיש קרבה בין המעיים לאזורים הנשיים ומעבר בין אזורים אלה של אורגניזמים שונים.

תודה רבה לאלה על המידע (: יש היום נרות של פרוביוטיקה מומלצים ואז אפשר להימנע מההתעסקות עם היוגורוט וכ'ו.. כמו כן, לא כל פטריה בנרתיק אומרת שיש קנדידה במעי.. ולכן כדאי קודם לערוך בירור לפני שמתחילים לעשות תוכנית תזונתית לקנדידה, שהיא באמת לא פשוטה. בהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה