sam-e האם חובה לקחת ויטמין בי 12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/03/2018 | 01:25 | מאת: יעל

שלום, אני נוטלת sam-e במינון 400 מ"ג לשיפור מצב הרוח. יש בחוסף של חברת נאוו גם בי 6 וחומצה פולית. לקחתי במשך שנים קומפלקס בי שהכיל בי 12 וכיום הבי 12 שלי עומד על 690 אז לכן הפסקתי עם הקומפלקס בי. הבנתי שבשביל הסאם-אי צריך גם בי 12. האם לקחת למרות שאצלי ערכי הבי 12 גבוהים? או שהצורך לקחת הוא רק אצל מי שעלול לרדת לו יותר מידי? תודה רבה

שלום יעל, לא ידוע לי על הכרח בשילוב של SAM-E יחד עם B12. אם אין חסר של B12, אין צןרך לקחת. במידה וקיימת נטייה לחסר יש להמשיך לעקוב בבדיקות דם. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה