תוספים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/12/2004 | 08:58 | מאת: אמילי

שלום בשל בעית עור ואלרגיות קשות אני לוקחת את מספר תוספים. אם תוכלו לעשות לי קצת סדר מבחינת מינון מומלץ וסדרי לקיחה מומולצים (חצי מהכמוסות בבוקר והיתר בערב? מה עדיף לקחת בבוקר ומה בערב?) כמו"כ מה מהווה בעיה ללקיחה לפרקי זמן ארוכים. אני צמחונית. אסטר C פלוס 500 מ"ג מגהסורב B קומפלקס ביוטין כמוסות זרעי ענבים אסידופילוס - 500 מיליון בטא קרוטן 25,000 - פעמיים בשבוע חומצה אלפא ליפואית - 60 - פעמיים בשבוע מולטי הייר - סופרהרב מקסאפא גלה B12 למציצה - פעמיים בשבוע. מדוע אסור (כך נאמר לי בחנות) לקחת באופן יומיומי אלפא ליפואית וקרטנואידים? (חשש מהצטברות?) כל התוספים של סולגאר למעט אלה שלא. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2004 | 12:16 | מאת: מעין זעירא

שלום אמילי, ישנם תוספים שמומלצים לקחת רק בבוקר , כיוון שהם מעוררים ועלולים ליצור ערנות מוגברת וקושי בהירדמות ושינה אם יילקחו בערב. האם קיבלת המלצות אלה מאיש מקצוע? לא אוכל לענות לך לגבי המינונים , כיוון שאיני מכירה אותך ולא יודעת דבר על מצבך הבריאותי, ומדוע את לוקחת את כל התוספים הנ"ל ומדוע דווקא במינונים שציינת? למשל:B12 יש לקחת ע"פ הערכים של בדיקת הדם ואיני יודעת מה הם ? ההמלצות לגבי הסופלימנטים הם אינם ניתנות בצורה גורפת , אלא ע"פ אבחון מצבו הבריאותי של המטופל. ולשאלך השניה ההגבלה בצריכה של תוספים מסויימים היא כיוון שישנם ויטמינים מסיסים בשומן או במים ובהתאם לכך הצטברותם בגוף ומכאן חשש לעודף ואף לרעילות. ויש לאבחן את הצורך של כל מטופל באופן אינדיבידואלי ע"פ התזונה שלו ומספר פרמטרים נוספים. לכן יש להתייעץ עם איש מקצוע לגבי סוג התוספים ומינונם בהתאמה אישית. בהצלחה, שבת שלום!

17/12/2004 | 13:59 | מאת: אמילי

תשובה כללית שלא אומרת כלום. נו באמת..או שעונים ברצינות או שבכלל לא. השאלות היו ספציפיות ופורום זה נחשב לרציני. "יש תוספים שצריך לקחת בבוקר" וואו תודה זה ממש עוזר... "תלוי אם זה מסיס בשמן או במים" ציינתי במדויק את התוספים.

מנהל פורום נטורופתיה