רגישות למזון והיפראקטיביות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/11/2004 | 17:38 | מאת: כפיר

האם קיים קשר בין רגישות למזון והיפראקטיביות? האם ידוע לכן היכן אוכל למצוא מאמרים בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה
06/11/2004 | 23:36 | מאת: ד"ר יפה שמעוניN.D.נטורופתית

כפיר שלום, בהחלט יש קשר בין הדברים. המזון הוא הדלק של הגוף שלנו וכאשר הוא לא מתאים הוא גורם לתגובות שונות כולל אלרגיות, גירודים, היפראקטיביות. כאשר מצטברים בגוף רעלים זה משפיע על כל המערכות, כולל מערכת רגשית ומערכת עצבים. קיימת שיטת טיפול בשם איפ"ק שבעזרתה ניתן לנקות את האלרגיות ולאבחן למה בדיוק אתה רגיש. אני ממליצה. פרטים אתה יכול למצוא באתר של איפ"ק www.ipec.co.il ראה גם אתר בנושא הקנדידה באתרי חיפוש. בצלחה, יפה שמעוני

07/11/2004 | 11:16 | מאת: רויטל ברמן

שלום כפיר, אכן לפי הנטורופתיה יש קשר הדוק בין תזונה לבין היפראקטיביות ובעיות קשב וריכוז. הקשר העיקרי הוא רגישויות למזון, עודף סוכרים וכימיקלים שמהווים "טריגר" למחלה מתוך המזון. קווי הבסיס לתזונה ל - ADHD (היפראקטיביות) הן: ) כימיקלים רבים שנמצאים במזוננו ה"מודרני" מקושרים לתופעה. הכימיקלים העיקריים אותם ננסה להוריד למינימום הם צבעי-מאכל (הצהוב - טרטרזין, האדום והכסף/כחול, הם המסוכנים ביותר), חומרי-טעם-מלאכותיים, חומרים-משמרים ו"סילצילאטים" שהם חומרים הנמצאים במזונות מסוימים. תזונה "בסיסית" וטבעית יותר תפחית את החשיפה לרעלים אלה ותוכל להביא לשיפור ניכר במצב הילד. מזונות עיקריים אשר מכילים את הרכיבים ה"סילצילאטים" הנחשדים כמחמירי ADHD הם: ענבים (ולכן גם יין וחומץ בן יין), פרות-הדר, בוטנים, עגבניות, תפוחים. וגם שזיפים, משמשים, אפרסקים. 2) תזונה עתירת פחמימות פשוטות (סוכרים) גורמת לתנודות ברמות הסוכר וילדים עם ADHD נמצאו רגישים במיוחד לתנודות אלה, בגלל מצבם. נמצא כי ילדים עם ADHD מגיבים בחולשה ועייפות אשר מתחלפים בקור/חרדות/דריכות ועצבנות/חוסר נשימה ושרירים מתוחים כאשר רמות הסוכר בדמם יורדות מתחת לנורמה - מה שקורה כשהילד אוכל סוכרים פשוטים. תזונה המלאה בפחמימות מורכבות (למשל אחת ההמלצות הגדולות מכמה היבטים היא שיבולת השועל כדייסה או גרנולה - בלי סוכר, וגם אורז מלא, לחמי פומפרניקל במקום לחם רגיל, גריסי-פנינה וכו') בה כל 3-5 שעות הילד אוכל משהו פחמימתי (פרות בין האורוחות זה מצויין) תביא לאיזון רמות הסוכר בדמו לאורך היום ותמנע את העליות והירידות בסוכר ולכן במצב הרוח וההיפר. התוסף כרום-פיקולינאט יכול לסייע לשיפור החומרים של האינסולין בהקשר זה. 3) מעוררים כגון קפאין (קפה, קולה...), תאין (תה) וקקאו (שוקולד) יגרמו להחמרת המצב ולכן יש להמנע מהם עם ילדים הסובלים מ - ADHD. 4) אלרגיה ואי-סבילות למזון מהווה את אחת התאוריות החזקות יותר לגורמי/מחמירי - ADHD. ההמלצה היא לדיאטה דלה בחיטה ומוצריה, חלב ומוצריו, ביצים, תירס וסויה. יש ניואנסים ומשתנים רבים וע"מ לקבוע את מקור הבעיה ואת הטיפול הספציפי לילד/אדם הסובל מהבעיה יש לגשת לאבחון נטורופתי. הטיפול בהחלט כולל שינוי תזונתי כזה או אחר, תוספי מזון והתייחסות לגופנפש עם טכניקות הרפייה (תלוי בהיענות של הילד). מאמר בנושא בקישור הבא: http://naturemed.co.il/in_si/health_01.html כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה