חומציות בקיבה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני בת 23 וסובלת מצריבה ב"תחתית הגרון" עקב חומציות בקיבה שעולה. ז גורם לי להשתעל כל הזמן. האם יש משהו שאני יכולה לשתות או לאכול כדי לספוג את החומציות הזו? תודה
בנוסף אני מוריקה ליחה כל הזמן, איך אוכל להיפתר ממנה ?
שלום לך שוב... האם את מעשנת? בכל אופן ישנם מספר מזונות המעוררים ליחה וכדאי להמנע מהם: חלב פרה ומוצריו, כל הסוכרים, פירות הדר, בננות , בוטנים,במבה,בננות, אפרסקים והרשימה ארוכה. תבדקי איזה מזונות מייצרי ליחה עיקריים יש לך בתפריט ופשוט המנעי מהם.. בהצלחה!
שיר שלום, האם את סובלת מצרבת כתוצאה מעודף חומציות? אם הבנתי נכון ,אז את יכולה לעזור לעצמך בכך שתקפידי על מזון קל יותר לעיכול ותמנעי ממזונות שעלולים לגרום לתחושה זו: 1. הפחתה במזונות מן החי-במיוחד בשר בקר אבל גם גבינות וביצים. 2.הפחתת junk food 3.הפחתה ויותר נכון המנעות מכל הפחמימות המזוקקות -קמח לבן, פיתות , פסטות, לחם וכ'ו , לעבור לקמח המלא. 4.מזונות נוספים הגורמים לצרבת:קופאין,פירות הדר כולל מיצי הדר,עגבניות, פלפלים, מטוגן , חריף, קטניות , שזיפים טריים ומיובשים ועישון כמובן. 5.אכילת כמויות קטנות כל 2-3 שעות במקום 3 ארוחות גדולות ביום. 6.טיפים להורדת החומציות: מי תפוחי אדמה-לשתות את המים שהתבשלו בהם תפו"א. מי שקדים- להשרות שקדים במים ולאכול אותם. קומפרס ג'ינג'ר (זנגביל) על הכליות. תרגול נשימות עמוקות. ישנם גם תוספי מזון ואפשר להכין לך פורמולת צמחים מתאימה , אבל זאת בייעוץ וטיפול מקצועי. מקווה שעניתי לך, ח ג ש מ ח !