שן קדמית שחורה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

31/03/2006 | 16:09 | מאת: שני

בני בן 3 ולפני מספר ימים שמנו לב כי השן הקדמית שלו מעט כהה יותר משאר השיניים. מאחר ואנו מאוד מקפידים על צחצוח השיניים (פעמיים ביום) אני מניחה שהוא נפל וקיבל מכה. לצערי לא ידוע לי מתי הדבר התרחש. מה עלינו לעשות כעת? יש מקום לגשת לרופא שיניים המומחה לילדים או שכבר פיספסנו את המועד? מה רופא שיניים יכול לעשות במקרה כזה? האם מדובר בעקירה של השן? האם ניתן להימנע מעקירה עד לצמיחה של שיניים קבועות? רוב תודות על המענה! שני

בכל חבלה מומלץ לגשת בהקדם לרופא שיניים לילדים לבדיקה וצילום , החשש הוא פגיעה בנבט השן הקבועה , לא תמיד בגלל השחרה של השן יש צורך בעקירה של השן ברוב המקרים יש צורך במעקב בלבד ורק אם מתפתחת דלקת יש צורך בטיפול

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים