הצטברות של אבנית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/09/2004 | 23:05 | מאת: אלעד

שלום אני אלעד, בן 16.5 ,לצערי שהייתי קטן יותר לא הקפדתי כל כך על ניקיון השיניים. כרגע אני מקפיד אך לצערי זה קצת מאוחר מידי למנוע את הנזק שיש. אני כבר 3 שנים עם "ריבועים" - טיפול אורטודנטי, שכמובן הוא אחד הגורמים שעל 5-6 שיניים יש לי כתמים לבנים, בעיקר בין החיכוך של השן לחניכיים. הייתי אצל שיננית, היא ראתה את המצב ניסתה להוריד את החלק "הלבן" אך זה כבר חלק מהשן, זה לפחות מה שהיא טענה. קצת קשה בברור לדעת אם יש גם כתמים במרכז השיניים בגלל הריבועים, אבל כרגע אני רואה בכמה שיניים שזה בעיקר או בקצה העליון של השן או בתחתון. אגב, בקרוב אני מוריד את הריבועים אותם. רציתי לשאול מה אפשר לעשות, האם אפשר לסדר את המצב ? או לפחות מבחינה אסטתית, אפשר לעשות משהו? תודה

27/09/2004 | 09:59 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

החלק הלבן שאתה מתאר הוא אכן חלק מהשן וזהו נזק שנגרם לשן בגלל חוסר צחצוח כמו כן סביב הקוביות אם לא צחצחת טוב במהלך הטיפול האורתודונטי יווצרו עוד סימנים כאלה. עד שאתה מסיים את הטיפול האורתודונטי תקפיד לצחצח מצויין את השיניים ולהשתמש עם שטיפות פה שמכילות פלואוריד לפחות פעם ביום בערב אחרי הצחצוח ו ניתן להניח כפות פלואוריד אצל רופא שיניים או שיננית שוב לחיזור השיניים. לאחר שיורידו לך את הקוביות צריך לשקול מה אפשר לעשות עם הכתמים הללו יש מספר פתרונות אסטטים ורופא השיניים יוכל להמליץ לך על האפשרויות

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים