צחצוק שיניים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

06/09/2004 | 00:27 | מאת: כמי

בני בן 9 חודשים ויש לו 4 שיניים, האם צריך לצחצח את השיניים ואיך? בבוקר הוא אוכל פירות ובצהריים ירקות ואח"כ הוא יונק כל 3 - 4 שעות, בערב ובלילה, מתי לצחצח וכמה פעמים ביום? תודה מראש כמי

06/09/2004 | 08:53 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

צחצוח שיניים יש להתחיל מבקיעת השן הראשונה, כאשר ניתן להתחיל עם פד גזה או צמר גפן רטוב עם מעט משחה וכאשר יש מספר שיניים יש לצחצח עם מברשת שיניים לילדים ומשחת שיניים לילדים, צחצוח שיניים מתבצע פעמיים ביום בבוקר ובערב, אבל אם התינוק יונק מספר פעמים בלילה יש לצחצח לו גם בין הארוחות בלילה, ניתן עם צמר גפן רטוב כיום ידוע שניתן לקבל עששת ( חורים בשיניים ) גם מיניקת חלב אם.

08/09/2004 | 13:59 | מאת: משה

דר' ג'ין רונן .האם אין סכנה של בליעת המשחה המכילה פלואוריד וצביעת השינים הקבועות בכתמים לבנים או חומים עקב כך .האם לא עדיף לצחצח ללא משחת שינים עד הגיל בו התינוק יוכל לשטוף את פיו ו להימנע מבליעת המשחה ?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים